Akçakoca Sky Tower Oteli’nde gerçekleşen ikinci "Yükseköğretimde kadın liderliğini geliştirme ve güçlendirme eğitim ve mentorluk programı" konulu çalıştaya Türkiye’nin 17 il ve 26 üniversitesinden gelen 35 kadın doçent ve profesör katılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yetkililer ile Pakistan üniversitelerinden katılan iki kadın profesör de çalıştaya katılan akademisyenler arasında yer aldı. İki gün sürecek çalıştayın birinci gününde açılış konuşması yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, çalıştayın hedefleri arasında, kadın akademisyenleri yükseköğretim kurumlarında yöneticilik pozisyonlarına yükselmeleri için cesaretlendirmek ve desteklemek olduğunu söyledi.

Amaçlarının sayısal üstünlük değil, kadınların dönüşümsel lider olarak kullanılmayan kapasitelerini gerçekleştirmelerini destekleyen çalışma ortamları oluşturmak olduğunu söyleyen Rektör Sivrikaya, programın kadın akademisyenlerin liderlik yeteneklerini geliştirmek ve mentörlük ilişkileriyle etkinlik ve sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçladığını anlattı. Daha sonra gün boyu ‘Yönetim dünyasında etkileşimci ve dönüşümsel liderlik’, ‘Mentorluk oturumu’, ‘Strateji ve vizyon yoluyla dönüşüm’ ve son olarak da ‘Liderlik ve kişilik testi sonuçlarının değerlendirilmesi ve yorumlanması’ konulu eğitim oturumları yapıldı. İki gün sürecek çalıştayın son gününde 4 farklı konuda eğitim oturumlarının yapılacağı ve saat 17.15’te düzenlenecek katılım belgeleri dağıtım töreninin ardından çalıştayın sona ereceği edinilen bilgiler arasında.

Pakistan’ın Comsats Üniversitesinden gelen Prof. Dr. Talat Afza ve beraberindeki öğretim görevlisi Shehla Amjad, çalıştayın çok verimli geçtiğini dile getirerek ’’Gözlemci olduk ve kadın liderliği konusunda çok iyi bilgilere ulaştık. Bizlerde önümüzdeki aylarda aynı çalıştayı Pakistan’da yapacağız ve bilmediklerimiz çok konuyu burada öğrenmek fırsatı bulduk çok memnunuz, ayrıca Türkiye ve insanları bize yabancı değil, herkesle birlikte olmak bizleri sevindirdi" diye konuştular.