KONYA (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Konya'da düzenlenen programda, İstiklal Marşı'nı en iyi okuyarak ödül almaya hak kazanan öğrenci kız öğrenci, Mehmet Akif'in de Milli Marş karşılığında verilen ödülü almadığını belirterek ödülü kabul etmedi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla Konya Devlet Tiyatrosu'nda program düzenlendi.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli okullardan öğrencilerin Ersoy'a ait şiirleri okumasıyla devam etti.

İzleyicilere Ersoy ve Milli Marşı anlatan piyes ve orotoryo gösterilerinin sunulduğu program, mehter dinletisiyle devam etti.

Törenin son bölümünde İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması, Liseler ve Ortaokullar arası kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konya'da İstiklal Marşı'nı en iyi okuyan Selçuklu Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Rüveyda Kalkan, Vali Muammer Erol'un verdiği ödülü, Mehmet Akif Ersoy'un da Milli Marş karşılığında takdim edilen ödülü almadığı gerekçesiyle kabul etmedi. Program ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

- Ödül Suriyeli çocuklara

Kalkan, program çıkışında gazetecilere, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken ihtiyaç sahibi olmasına rağmen ödülü almadığını hatırlattı. Ersoy'un "İstiklal Marşı benim değil milletimizindir" dediğini vurgulayan Kalkan, "Yazan kabul etmedi, ben güzel okudum diye o hediyeyi kabul edemem. Vali beye 'ödülü Suriyeli çocuklara verelim' dedim" ifadelerini kullandı.