KAYSERİ (AA) - Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, 2016 yılında yapmayı planladıkları projeleri paylaştı.

Ergül, kentteki bir restoranda düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

Göreve geldiği günden bu yana ilçede yapılan hizmetleri anlatan Ergül, ilçeye yapılan Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezinin (Kaymek) bittiğini nisan ayında açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

İlçe merkezi kadar mahalleri de önemsediklerini vurgulayan Ergül, şöyle konuştu:

"Mahallelerimize Türkmen evleri yapıyoruz. İlçe merkezimizde ne varsa bunları mahallelere de taşımak arzusundayız. İlçemizdeki 66 kilometrelik yolun tamamını iki kez kaplama yaptık. Büyükşehir Belediyemizin de bize katkıları çok büyük. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Akkışla'da bugüne kadar asbestli su boruları kullanılıyordu. Kısa süre sonra suyumuz güzelleşecek. Bu yıl ilçemize emniyet müdürlüğü yapılması için gerekli görüşmeleri yaptık."

- Gilaburu'nun yüzde 66'sı Akkışla'dan

Ergül, çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinen yöresel bir tat olan Gilaburu meyvesinin üretiminin yüzde 66'sının ilçelerinde yapıldığını belirtti.

Gilaburunun kullanımının yaygınlaşması ve tanıtılması için proje hazırladıklarını ifade eden Ergül, "Yılda 800 ton gilaburu fabrikalara gönderiliyor. Halkımızın topladığı, kaydı tutulmayanlar hariç. Gilaburuyu ilçemiz için değerlendirmek istiyoruz" dedi.

- Mera Yasasında düzenleme

Akkışla'nın küçükbaş hayvan yönünden zengin bir ilçe olduğuna dikkati çeken Ergül, şunları kaydetti:

"İlçemizde 85 bin küçükbaş hayvan var. Türkiye'de küçükbaş hayvancılıkta önemli bir yerdeyiz. Küçükbaş hayvanlar kar olduğu için şu an dağa çıkamıyor. Şarkışla, Gemerek, Avanos tarafına hayvanlar götürülüyor. Bu onlar için çok eziyet oluyor. Yasadan dolayı çiftçi 30 Mart'a kadar meraya da çıkamıyor. O zaman çiftçi bu 85 bin koyunu nerede otlatacak. Yetkililerden bu Mera Yasası'nı yeniden gözden geçirmelerini ve çiftçilerin taleplerini dikkate almalarını istiyoruz."