Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcılığı görevi kapsamında New York’ta düzenlenen 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda üst düzey görüşmeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Diplomatlar Birliği Başkan Yardımcılığı görevi kapsamında New York’ta bulunan Serhat Akpınar, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu kapsamında Birleşmiş Milletlerin düzenlediği BM Küresel İlkelerinin hayata geçmesinde ki ekonomik boyutlarının değerlendirildiği BM toplantısında hazır bulundu. BM Baskanı Antonio Guterres’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed, Arjantin Başbakan Yardımcısı Gabriela Michetti ve diğer üst düzey katılımcılar da katıldı.

Akpınar ayrıca, Danimarka Başbakanı’nın liderliğinde gerçekleşen İklim Değişikliği konferansında, global şehirlerin iklim degişikliğiyle mücadelede nasıl roller üstlenmesi gerektiği ve dünya çapında alınan önlemler hakkında çeşitli sivil toplum örgütleri, belediye başkanları ve Amerikan İçişleri Bakanliği temsilcileri hazır bulunduğu toplantıda temsiliyet gösterdi.

Akpınar yaptığı açıklamasında, “Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul ve Programı gündeminde güne yoğun güvenlik tedbirleri altında başlıyoruz. Uluslararası Diplomatlar Birliği DMW Başkan Yardımcısı ve Kıbrıs DMW Başkanı olarak katılım göstermiş bulunuyorum. Hem Girne Amerikan Üniversitemizi; hem de Ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini temsil edebiliyor olmaktan büyük bir gurur duyuyorum” dedi.

Gündem ile ilgili bazı detaylara da değinen Akpınar, dünya üzerindeki kara para aklanmasında alınması gereken önlem ve tedbirler ile ilk gün gündeminin açıldığını belirterek, gelişmekte olan ülkelerdeki vergi boşlukları ile IMF ve Dünya Bankası’nın önemine değinildiğini bildirdi. Sürdürülebilir ekonomi için işbirliğinin şart olduğu mesajını veren Akpınar, Hollanda Dış İşleri Bakanı Bert Koenders’in özel sektör ile devletin işbirliği ile oluşturdukları başarılarını anlattığını söyledi.