BM ve AB’nin onayı ile kurulan ve yaklaşık 35 yıldır dünyanın çeşitli bölgelerinde uyuşmazlık, kriz gibi temel sorunlarda önleyici faaliyetlerde bulunan Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin, Kuzey Kıbrıs adına ’Başkanlık’ görevine atanan; GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a, Almanya’da düzenlenen tören ile aynı zamanda kurumun, Avrupa Birliği ve Birlemiş Milletler Başkan Yardımcılığı görevi de verildi.

Geçtiğimiz haftalarda, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı ve AB Parlamento üyesi Dr. Gunther Meinel, Akpınar’ı KKTC’de ziyaret ederek kendisine, kuruluşun ’Kuzey Kıbrıs Başkanlık’ görevine atandığı haberini vermesinin ardından, dün Almanya’da düzenlenen tören ile Akpınar’a, Uluslararası Diplomatlar Birliği Kuzey Kıbrıs Başkanlığı’nın yanında, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Başkan Yardımcılığı görevine de resmi olarak verildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Akpınar, Kuzey Kıbrıs Başkanlığını üstlenirken, aynı zamanda Uluslararası Diplomatlar Birliği AB ve BM Başkan Yardımcılığına atanmasının, şahsı ve KKTC için çok büyük bir onur olduğunu belirtti. Yeni bir döneme girildiğini ifade eden Akpınar, KKTC’de resmi olarak Uluslararası Diplomatlar Birliği Merkez Ofisini açacaklarını ve bu şekilde AB ve BM’de etkin bir döneme giriyor olduklarını vurguladı.

Akpınar açıklamasında ayrıca şunları söyledi;

“Yeni bir görev ve sorumluluk bilinci ile BM tarafından akredite olarak, merkez giriş kodları ile KKTC ile ilgili gelişmeleri resmi ağız olarak sürekli sizlere aktaracağım. Kıbrıs konusunda düşünce ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Yeni bir cephe açıyoruz. Haziran Sonunda çok özel bir açılım yapacağız. Üniversitemizin Uluslararası İlişkiler Bölüm Akademisyenleri ve Öğrencilerimizin desteğini bekliyorum. Başarı hepimizindir.”