AKSARAY (AA) - Aksaray'da sivil toplum kuruluşları aracılığıyla temin edilen 3 tır insani yardım malzemesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı başkanlığındaki Kadın Platformu, İHH İnsani Yardım Vakfı Aksaray Temsilciliği, Genç Memur-Sen ile AK Parti Aksaray Gençlik Kollarınca sağlanan gıda, ilaç, yatak, battaniye ve kıyafetlerin konulduğu 3 tır, kapalı pazar alanında düzenlenen törenle uğurlandı.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak'taki Türkmenlere yardımcı olmak amacıyla yardım organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Yardımların en kısa zamanda Türkmenlere ulaşması temennisinde bulunan Aktaş, "Gönderdiğimiz malzemeler, umarım oradaki ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa yardımcı olur. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Genç İHH Aksaray Temsilcisi Mehmet Akavcı ise gençler olarak başlattıkları yardım kampanyasının devam ettiğini belirterek "Yardımların bir nebze de olsa oradaki kardeşlerimize fayda sağlayacağına inanıyoruz. Aksaray gençliğinde bir duyarlılık olduğunu görüyoruz. Bu tırların dolmasında herkesin çok emeği geçti. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Yardım tırları, duaların ardından yola çıkarıldı.