AKSARAY (AA) - Gülağaç ilçesinde kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi amacıyla yapılan “Bilgilendirme ve Değerlendirme” toplantısına Aksaray Valisi Şeref Ataklı katıldı.

Gülağaç Bakı Gölü Kadın İşletme Tesisinde düzenlenen toplantıda, İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Koca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, İl Sağlık Müdürü Akın Südemen, İl Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile ilçeye bağlı köylerin muhtarları da hazır bulundu.

İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Koca'nın ilçenin genel durumu, yatırımlar ve yürütülen hizmetler hakkında verdiği brifingin ardından konuşan Vali Ataklı, “Devletimizin sağladığı imkanları vatandaşımız için kullanacağız” dedi.

İlçe Kaymakamı Koca da, 2015 yılında İl Özel İdaresi tarafından, köylerin, köy içi düzenleme, içme suyu ve diğer hizmetleri için toplam 1 milyon 413 bin TL ödenek kullanıldığını söyledi. Ayrıca, Gülağaç ilçesinin toplam 30 bin 353 hektar tarım arazisinin bulunduğunu ifade eden Koca, çerezlik kabak üretiminde Aksaray’ın üretiminin yüzde 29'unun Gülağaç’ta yapıldığına dikkat çekti.

Sorunların ve çözümlerin değerlendirildiği bu tür toplantının daha önce Ortaköy ve Ağaçören ilçelerinde de yapıldığını, üçüncü toplantının ise Gülağaç ilçesinde düzenlendiğini hatırlatan Vali Ataklı, “Biz sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Her ilçemizde, beldemizde ve köylerimizde sorunları, vatandaşlarımızdan, diğer ilgililerden dinliyor, çözüm önerileri ve yapılması gerekenler konusunda gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Biz toplantılarda çözüm ve sonuç ortaya konulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.