AKSARAY (AA) - Aksaray'da, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını ileri süren işçiler, eylem yaptı. Polisin uyarılarına rağmen eylemlerini sonlandırmayan 34 işçi gözaltına alındı.

Hükümet meydanında toplanan Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler, üzerinde çeşitli sloganlar bulunan kıyafetlerle oturma eylemi gerçekleştirdi. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler, ellerindeki bildirileri vatandaşlara dağıtarak destek istedi.

Bu arada polisin, dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen eylemlerini sonlandırmayan 34 işçi gözaltına aldı. Sağlık kontrolü için Aksaray Devlet Hastanesine getirilen işçiler, daha sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Suat Karlıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendika üyesi işçilerin işten atıldıklarından dolayı eylem yaptıklarını söyledi.

Bugün herhangi bir hukuksuz eylem yapmamalarına rağmen gözaltına alındıklarını belirten Karlıkaya, "Bildiri dağıtılmasından dolayı gözaltı yapılamaz. Bu durumu emniyet mensuplarına bildirdik. Tamamen hukuksuz bir işlem yapıldı. Hastaneden rapor alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğüne götürülerek ifade verdik. Ekmeğimizin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Eylemler, kovulan işçiler geri alınıncaya kadar devam edecektir" dedi.