AKSARAY (AA) - Aksaray'da 6 gündür bulunamayan imam nikahlı çiftlerden haber alınamıyor.

Alınan bilgiye göre, Aksaray merkeze bağlı Sağlık beldesinde 6 gün önce evinden ayrılan imam nikahlı Kadir Akel (52) ve Yeni Dünya Doğu (52) çiftinden bir daha haber alınamadı. Çiftin yakınları, durumu polis ve jandarmaya bildirildi.

Polis ve jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatırken, 6 gün geçmesine rağmen çiftten haber alınamadı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan özel bir ekip, kaybolan çiftle ilgili İstanbul'da bir şüphelinin peşine düştüğü öğrenildi. Aksaray'da ise ismi belirtilmeyen bir şüpheli gözaltına alındı.

Kadir Akel'in kızı Şerife Kırlı (32), gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının, eşini kaybetmesi sonucu 4 yıl önce Yeni Dünya Doğu ile evlendiğini söyledi. Kırlı, "Beldeden 2-3 kişi yanında varmış. O adamlar arabayı çıkartıyormuş. Görenler öyle diyor. Eşi de yanındaymış. Babam, kendi halinde birisiydi. Şu anda kendisinin telefonuna da ulaşamıyoruz" şeklinde konuştu.

Kırlı, babasının imam nikahlı eşini "Fatma" diye bildiklerini ancak bu olaydan sonra isminin Yeni Dünya Doğu olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Kaybolan çiftin komşusu Ramazan Uzun (54) ise en son bahçeden araç çıkartırlarken gördüğünü belirterek, "Evin arkasından 2 kişi geçti. Sonra bir arabada 3 kişi vardı. O gün bugündür yoklar" ifadelerini kullandı.