AKSARAY (AA) - Vali Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı himayesinde kurulan Aksaray Kadın Platformu ile Hanımeller Kadın Grubunun girişimleri ile Aksaray’da başlatılan "Askıda Ekmek" kampanyası kentte büyük ilgi gördü.

Vali Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklının başı çektiği, Aksaray Kadın Platformu ve Hanımeller Kadın Grubu dernek üyelerinin geçen hafta başlattığı "Askıda Ekmek" kampanyasına Aksaray Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy ve Şoförler Odası Başkanı Veysel Öztürk de destek verdi.

Kampanyaya destek isteyen dernek ve oda yetkilileri fırınları birlikte ziyaret ederek kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Fırın sahiplerine kampanyanın amacı hakkında bilgi veren Adile Ataklı, kampanyanın hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini birbirlerini hiç görmeden biraraya getirdiğini belirterek, "Evlerine ekmek alan vatandaşlarımızdan ihtiyaç sahipleri için 1-2 veya kaç tane istiyorsa ekmeğin parasını fırınlarımıza bırakmalarını istiyoruz. Aksaray Esnaf Odaları Birliği ve Fırıncılar Odamız başlatılan bu kampanya ya büyük destek verdi. Fırınlarımıza ‘Askıda Ekmek’ bulunur şeklinde yazılar asıldı. Vatandaşlarımız bu yazının bulunduğu bütün fırınlarımıza 1-2-3 yada kaç tane istiyorlarsa ekmeğin parasını bırakarak ihtiyaç sahiplerinin ekmeklerini almış olacaklar. Böylelikle hayırseverlerimizle ihtiyaç sahiplerini birbirlerini hiç görmeden buluşturmuş olacağız. Bu hayır işine bütün Aksaraylıları davet ediyor kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

Ziyaret ettikleri fırınlara, kampanya yazılarını asan kadınlar, aralarında topladıkları paraları fırın işletmecilerine bırakarak, ihtiyaç sahibi ailelerin alması için askıya ekmek koymalarını istedi.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ile Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy da, fırıncı esnafının kampanya tam desteğini verdiğine dikkat çekerek, böyle önemli bir hayır işine ortak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.