AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı öncülüğünde kurulan Aksaray Kadın Platformu, velilere yönelik "Değerler Eğitimi" etkinliği düzenlendi.

Adile Ataklı, Aksaray Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte, Aksaray Kadın Platformu olarak her şeyden önce bir anne ve kadın olan bayanlarla tanışmak, oluşturulacak gönül bağı ile sorunlara hep beraber çözüm arama amacında olduklarını söyledi.

Platformun kadın derneklerinin yanı sıra üniversite, belediye ve valiliğin desteğini yanına alarak Aksaray’da güçlü bir kadın sesi olmaya çalıştığını vurgulayan Ataklı, "Bizler kadınların dertleri ile dertleşen, kadınların sorunlarına eğilerek bu sorunlara kadın eli ile değinelim istedik. Hepimiz kadının ve anneyiz çocuklarımızın yetiştirirken acaba doğrumu yapıyorum eksik mi yapıyorum dediğimiz konular oluyor" dedi.

Öğrenci velileri ile bu tür eğitim ve değerlendirme çalışmalarının sürdürüleceğini ifade eden Ataklı, "Biz velilerimizle tanışmak, görüşerek gönül bağı oluşturmak istiyoruz. Biz bir araya gelmek ve sorunlara çözüm üretmek istiyoruz" diye konuştu

Konuşmanın ardından Kadın Platformu üyelerinden Ayşe Atar'ın moderatörlüğünde Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Cemile Yılmaz tarafından "Sevgi ve Hoşgörü" konulu sunum yapıldı.

Daha sonra platform üyeleri ile veliler sohbet etti.