AKSARAY (AA) - Kara yolu ulaşımında önemli kavşak noktalarından Aksaray'da, ana giriş güzergahındaki caddelere devlet büyükleri ve önemli siyasetçilerin isimleri verildi.

Aksaray-Ankara yolunun girişindeki caddenin ismi "Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı" oldu. Bulvarın girişine Cumhurbaşkanlığı forsundaki gibi 16 yıldızın bulunduğu anıt yapıldı.

Kentteki ana caddelerden Konya yolu üzerindekine "Ahmet Davutoğlu Bulvarı", Adana yolu üzerindekine "Necmettin Erbakan Bulvarı", Nevşehir yolu üzerindekine ise "Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı" ismi verildi.

Eski milletvekilleri Vehbi Çorakçı ve Raşit Daldal'ın yanı sıra Aksaray'a önemli katkıları olan Hacı Ali Paşa'nın isimlerinin de bazı caddelere verilmesi kararlaştırıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim vaatlerinden birinin caddelere siyasiler ile önemli şahsiyetlerin isimlerinin verilmesi olduğunu anımsatarak bu sözü kısa süre önce yerine getirdiklerini söyledi.

Yollara yeni isim tabelalarının asıldığını bildiren Yazgı, "Yollarımıza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ismini verdik. Ayrıca rahmetli Erbakan Hocamızın da ismini verdik. Kendisinin Aksaray'a çok fazla katkısı var. Bunun yanında Aksarayımıza önemli katkıları bulunan, bir dönem milletvekilliği yapmış büyüklerimizin isimlerini de cadde ve sokaklara verdik. Amacımız onları hayır ile yad etmektir" dedi.