AKSARAY (AA) - Aksaraylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Yaşar, "Başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde bulunan Aksaraylı iş adamları, Aksaray'da da yatırım yapmak istiyor" dedi.

Almanya Aksaray Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı İdris Er ile incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Yaşar, Aksaray Valiliği ve Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen öğle yemeği programına katılan Yaşar ve beraberindekiler, Somuncu Baba Sofrası'nda düzenlenen programda, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut ile bir araya geldi.

Yaşar, burada yaptığı açıklamada, yurtdışında yaşayan dernek üyelerinin çoğunluğunun işveren statüsünde olduğunu, yanlarında bin civarında kişinin çalıştığını belirterek, "Başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde bulunan Aksaraylı iş adamları, Aksaray'da da yatırım yapmak istiyor" dedi.

Canbulut ise Aksaray'a yatırım yapmak isteyen herkese belediye olarak her zaman destek vereceklerini, yanlarında olacaklarını ifade etti.