Konya’nın Akşehir ilçesinden Isparta’nın Gelendost ilçesine elma toplamaya giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralananlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Konuyla ilgili Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Akşehir’deki vahim kazada yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yakınlarının mağduriyetlerinin önlenmesi için gerekli her türlü tedbir alınmıştır. Bu kapsamda Akşehir Kaymakamlığımız yaptığı inceleme sonucu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ilk planda ailelere 205 bin TL yardım yapma kararı almıştır. Ayrıca ilimiz genelinde mağdur vatandaşlarımıza yardım yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara imkan sağlamak amacıyla bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Diğer taraftan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aileler hakkında inceleme yapmaya devam ediyor. İnceleme sonucuna göre ailelere psikolojik ve sosyal destek sağlanacaktır.”

Yardım kampanyası ile ilgili, Ziraat Bankası Akşehir Şubesi’ndeki 54556945-5002 hesaba yardımda bulunabileceği belirtildi.