NEVŞEHİR (AA) - Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından Ankara'da düzenlenecek "Hoca Ahmet Yesevi'den Günümüze Gönül Erenleri" adlı etkinliğe katılmak üzere farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen heyet, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'ni ziyaret etti.

Aralarında Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Sadık Labban, Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Niyazi Mohammad Mahdi Mimaroğlu ve Irak Şii Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Abdullah Muthathab Alkhateeb ile Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Irak ve Kosova'dan katılımcıların bulunduğu 83 kişilik heyette, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer aldı.

Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi ziyaretine aslanlı çeşmeden başlayan heyette bulunan Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Mimaroğlu, çeşmeden su içmek istediği sırada buzlanma nedeniyle düşme tehlikesi geçirdi.

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'ni ziyaret ederek dua eden heyete, müze müdürü Ayşe Akan tarafından külliyenin tarihi ve önemi hakkında bilgi verildi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, etkinliğin ilk ayağının Bulgaristan'da düzenlendiğini, ikinci kısmının ise hafta sonunda Ankara'da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Etkinliğin hedefinin Alevi Bektaşi topluluklar arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmek olduğunu dile getiren Özdemir, "Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteğiyle etkinliğimizin ilk ayağını bir ay önce Bulgaristan'da gerçekleştirdik. İkincisini de Ankara'da Milli Eğitim Şura Salonu'nda yapacağız. Dostluk ve kardeşliğimizi daha da ilerletmek amacıyla düzenleniyor. Çeşitli ülkelerden önemli konuklarımız var. Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Irak ve Kosova'dan Alevi Bektaşi kardeşlerimiz geldiler. Bu kapsamda Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi'ni de ziyaret ettik" diye konuştu.