KAYSERİ (AA) - Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın Kayseri'de görülen karar duruşması sonrasında adliye önünde çıkan olaylara ilişkin 34 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 34 sanıktan üniversite öğrencisi olan , Ö.A, H.K. ve M.P. ile iki sanığın avukatı katıldı. Olaylar esnasında yaralanan ve sanıklardan şikayetçi olan 4 polis memuru duruşmaya katılmadı.

Güvenlik güçlerinin çektiği görüntü ve fotoğraflar incelenerek belirlenen ve haklarında "Görevi yaptırmamak için direnme, güvenlik amirinin dağılma isteğini düzenleme kurulu üyelerinin yerine getirmemesi, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından dava açılan sanıklar, mahkemedeki savunmalarında olay günü belirtilen yerde olduklarını ifade etti.

Üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, basın açıklaması yapmak için adliye önüne ilerlemek istediklerini belirtti.

Sanıkları tek tek dinleyen mahkeme heyeti, diğer illerde bulunan sanıkların savunmalarının mahkemeye ulaşmaması ve bazı sanıkların mahkemeye gelmemesi nedeniyle duruşmayı 26 Mayıs'a erteledi.

Ali İsmail Korkmaz davasının karar duruşması sonrasında adliye önünde toplanan kalabalık grup karara tepki göstermek amacıyla polis barikatlarını yıkarak adliyeye girmek istemiş, çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve TOMA'larla gruba müdahalede bulunmuştu.