Ali Tatar’ın annesi Satı Tatar son yolculuğuna uğurlandı. Büyük oğlu Ahmet Tatar, "Bunca şehidin olduğu bir ülkedeyiz, annem her zaman ’Allah benim ömrümü gençlere, yiğitlere versin’ derdi. Onun dileğinin yerine gelmesini, bu ülkede artık kan akmamasını diliyorum" dedi.

Ergenekon davası sırasında tutuklanan ve serbest bırakıldıktan 3 gün sonra savcının tekrar gözaltı kararı çıkarmasının ardından silahıyla intihar eden Ali Tatar’ın annesi Satı Tatar dün hayatını kaybetti. Tatar bugün Batıkent Serçesme Cem Evinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazede konuşan oğlu Ahmet Tatar, annesinin her insan gibi ömrünün son demlerini yaşadığını, acı çekmeden vefat etmesini bir teselli olarak gördüklerini ifade etti. "Onu Ali’nin yanına yolcu ettik" diyen Tatar, annesinin sadece Ali’den kaynaklı olarak bir gönül kırıklığı ile vefat ettiğini dile getirerek, "Annem maalesef onun kaybından sorumlu olanların cezalandırıldığını göremeden gitti, bütün vekaleti üzerimizdedir. Bundan sonra onun göremediklerini görmeyi diliyoruz. Bütün mücadelemiz haksızlığın hukuksuzluğun bu ülkede devam etmemesi için elimizden gelen gayreti göstermektir. Bunca şehidin olduğu bir ülkedeyiz, annem her zaman ’Allah benim ömrümü gençlere, yiğitlere versin’ derdi. Onun dileğinin yerine gelmesini, bu ülkede artık kan akmamasını diliyorum" temennisinde bulundu.