İzmirli genç yönetmenler, Almanya’da Türkiye’yi temsil edecek.

Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu genç yönetmenler Recep Susem ve Ozan Saltık’ın “Pentimento” isimli filmi, 22 ülkeden 46 filmin yer alacağı 34. Münih Uluslararası Film Okulları Festivali’ne Türkiye’den kabul edilen tek film olmayı başardı. Susem ve Saltık’ın, Prof. Dr. Nazlı Bayram danışmanlığında bitirme projesi olarak hazırladıkları film, 16-23 Kasım tarihlerinde Münih Film Müzesi’nde yapılacak festivalde sekiz dalda ödül almak için yarışacak.

Televizyon ve Sinema Bölümü’nü bu yıl bitiren Recep Susem ve Ozan Saltık, bitirme projesi olarak hazırladıkları Pentimento filmi, 34. Münih Uluslararası Film Okulları Festivali’ne katılmak için 83 film okulundan 254 film arasında seçilen 46 film arasına girmeyi başardı. Festivalin dünyanın en saygın öğrenci film festivallerinden biri olduğunu, bugünün başarılı yönetmenleri Lars von Trier, David Yates gibi isimlerin ilk gösterimlerini bu festivalde yaptıklarını belirten Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazlı Bayram, “Amerika, Asya, Avustralya ve Avrupa’dan 22 ülkenin film okulları 46 filmle katılıyor. 34 yıldır, Türkiye’den çok az sayıda okul bu festivale katılabildi. Teması ‘Beklenilmeyeni beklemek’ olan festivale Türkiye’den katılan tek üniversite olmak gurur verici. Ülkemizi orada temsil etmek ve düzenlenen yarışmadan da ödülle dönmeyi istiyoruz” dedi.

Senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini Recep Susem ile Ozan Saltık’ın yaptığı Pentimento filminin görüntü yönetmenliğini Orkun Üzüm, kurgularını Kaan Hakyemez yaptı. Filmde, bir gencin ailesi ve geçmişleriyle ilgili sırları öğrendikten sonraki düşüncelerini anlattıklarını kaydeden Susem ve Saltık, “Bu festivale kabul edilmek bizim için çok büyük sevinç kaynağı oldu. Birçok önemli yönetmen ve akademisyenle tanışma, projelerimizi onlara anlatma imkanı bulacağız. Beş bağımsız uzman jüri tarafından 46 film arasından en iyi senaryo, en iyi yönetmen, en iyi yapım ve en iyi belgesel dahil sekiz dalda ödül kazanacak filmler seçilecek. Biz de ödül veya ödüllerle dönmek istiyoruz” diye konuştu.