Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, “Yeni bir devlet hayaliyle emperyalizmin coğrafyadaki maşalığını yapan Barzani, Kerkük üzerinde hayaller kurmaya ve Kerkük’ü emperyalist odaklarca oluşturulmuş terör koridoruna dahil etmeye çalışmaktadır” dedi.

Alperen Ocakları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de yapmayı planladığı referandum kararını protesto etmek için Ankara Güvenpark’ta “Kerkük" mitingi düzenledi. Alperen Ocakları ve bazı Türkmen dernekleri üyelerinin katılımıyla gerçekleşen mitingde sık sık, “Kerkük Türk’tür Türk kalacak”, “Barzani şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları atıldı. Basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Genel Başkanı Aslan, Orta Doğu coğrafyasında yüz yıl önce cetvelle çizilen haritalara bugün başka bir boyut kazandırılarak daha önce temelleri atılan “Büyük Orta Doğu Projesi” provasının Türkmen yurtlarında denenmeye devam ettiğini söyledi.

Aslan, Orta Doğu coğrafyasında petrolün kıymetlenişinden bu tarafa hak iddia eden emperyalist odakların, Türk varlığını Orta Doğu coğrafyasından silmek ve Türkiye’nin bu coğrafyayla binlerce yıldır var olan organik bağını kesme teşebbüsünde olduğunu vurgulayarak, “Bugün bu planın içerisine sözde bağımsızlık referandumuyla bin yıllık kadim Türk şehri Kerkük de dahil edilmeye çalışılmaktadır. Bizim Kerkük ile bağlarımız Anadoluyu vatan kıldığımız yıllardan çok daha öncesine dayanmaktadır. 674 tarihinde Irak’a ayak basarak Kerkük ile tanışan Türk milleti, 1055’te Tuğrul Bey’in Bağdat’a girmesiyle bu coğrafyayı Türkleştirmeye başlamıştır” diye konuştu.

“Bu referandum Türk ve Müslüman düşmanı küresel devletlerin ekmeğine yağ sürmekte”

Birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalan Kerkük’ün kontrollü asimilasyon ve soykırım politikalarının kurbanı edilen Türkmenlerin, bugün de olmak ya da ölmek gibi bir imtihana muhatap olduğunu vurgulayan Aslan, “Yeni bir devlet hayaliyle emperyalizmin coğrafyadaki maşalığını yapan Barzani, Kerkük üzerinde hayaller kurmaya ve Kerkük’ü emperyalist odaklarca oluşturulmuş terör koridoruna dahil etmeye çalışmaktadır. Bir damla petrolü, oluk oluk akacak insan kanından daha değerli gören emperyalist odaklar ve onların Türk yurtlarındaki maşaları bu sözde bağımsızlık referandumuyla yeni bir terör devletinin temellerini atmaya ve Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere Irak’ta yaşayan halkın tamamına ait olan petrol rezervlerinin üzerine oturmaya çalışmaktadır. Açıkça görülmektedir ki bu referandum Irak’ta yaşayan hiçbir etnik grubun menfaatine değildir. Bu referandum kandan menfaat devşiren Türk ve Müslüman düşmanı küresel devletlerin ekmeğine yağ sürmekte, Irak’ın ve komşu devletlerin toprak bütünlüğünü hiçe sayarak ‘Türkiye-Irak-Suriye’ üçgeninde Büyük Orta Doğu Projesinin hedeflediği alan çerçevesinde ‘büyük İsrail’ ve ‘büyük Ermenistan’ ütopyalarının gerçekleşmesini sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Kerkük’te bir oldubittiye elbette yüce Türkiye Devleti müsaade etmeyecek”

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Abbas Türkmen, Kuzey Irak’ta ilan edilmek istenen bağımsız devletin sadece belli kimselerin uydurduğu ve uygulamaya koyduğu bir devlet kurma planından ibaret olmadığını söyledi. Türkmen, bugün her ne kadar ABD ve Batı’nın bu kararın karşısında görünseler bile bunun altında daha derin ve gizli planların yattığını ifade ederek, bu girişimin bütün Orta Doğu’yu bölüp parçalama girişiminin bir parçası olduğunu belirtti. Türkmen, “Kerkük’ü ve diğer Türkmen bölgelerini kaba kuvvet yolu ile işgal eden peşmerge denen güçlerin Kerkük’te uyguladıkları baskı, Türkmen arazi ve emlaklarının gaspı, göçe zorlama ve tehditler açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devletine meydan okumaktır, tehdittir. Kerkük’te bir oldubittiye elbette yüce Türkiye Devleti müsaade etmeyecek ve gereken dersi onlara verecektir” şeklinde konuştu.

Aslan, Türkiye tarafından uygulanacak bir ambargonun onların bütün hayat düzenlerinin alt üst olmasına yeteceğini belirterek, Kerkük’te bir kıyım ve katliama mahal vermemek için Irak Merkezi Hükümeti’ni sıkıyönetim ilan etmeye davet etti.