Altındağ’da yeni sağlık merkezi açıldı. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Bu yatırımlar vatandaşın talepleri doğrultusunda gerçekleştiriliyor" dedi.

Altındağ Belediyesi tarafından Battalgazi Aile Sağlığı Merkezi açıldı. Battalgazi Mahallesi’nde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katılımlarıyla düzenlenen açılış törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye olarak sağlık merkezleri yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Tiryaki, toplamda 20 adet sağlık merkezinin yapımının tamamlanarak hizmet vereceğini aktardı. Aile hekimliğine geçildikten sonra hekimlerin çalıştığı alanların hizmet vermeye çok uygun olmayan yerler olmadığını ifade eden Tiryaki, "Özellikle Altındağ’da da bunlara şahit oluyorduk. Arsası ve finansmanı tamamen belediyemiz tarafından sağlanarak, her mahallede bu tür merkezler açıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 8’inci sağlık merkezi bu, toplam 20 tane olacak, diğerlerinin de inşaatları devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Acil istasyonları açacağız"

Devam eden sağlık alanındaki çalışmaların yanı sıra 112 Acil İstasyonları ile de hizmet vermeye başlayacaklarının müjdesini veren Tiryaki, "İnşaatları bitmek üzere olan 6 tane 112 Acil İstasyon yapıyoruz. Yine belediyemiz tarafından yapılıp Sağlık Bakanlığına teslim edilecek. Vatandaşın acil durumda çok kısa sürede ulaşabileceği mahallelerimizin uygun alanlarında hizmet edecek" diye konuştu.

"Okullar, camiler, yüzme havuzları, karakollar yani kamuya ait tüm binaları Altındağ Belediyesi yapıyor diyebiliriz" diyen Tiryaki, ortalama her 15 günde bir tarihe kayıt düşmek adına sade açılışlar gerçekleştirdiklerini aktardı. Tiryaki, bu tür yatırımları da vatandaşın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiklerini kaydetti.