ANKARA (AA) - Altındağ Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından finanse edilen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nde (İSKEP) ön sıralarda yer aldı.

Altındağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İSKEP bilgilendirme toplantısında projenin amacına, hedeflerine ve sonuçlarına ilişkin sunum gerçekleştirildiği, toplantıda Altındağ Belediyesini, Başkan Yardımcısı Tuncay Temel'in temsil ettiği ifade edildi.

Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) hazırladığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının desteklediği, AB Bakanlığı'nın finanse ettiği projede Altındağ Belediyesinin, 12 pilot belediyeden biri olduğuna işaret edilen açıklamada, engelliler, şiddet mağduru kadınlar ile yoksullar ve yoksulluk riski altında olan dezavantajlı bireylerin hedef kitlesini oluşturduğu bildirildi.

- Dezavantajlı bireylere yardım eli

Projenin 1.5 yıldır devam ettiği belirtilen açıklamada, bu kapsamda Altındağ Belediyesince istihdam sağlamaya yönelik olarak çok sayıda dezavantajlı bireye eğitim verildiği ifade edildi.

Yaklaşık 350 dezavantajlı bireyle görüşülerek bu bireylere iş konusunda yardımcı olunduğu kaydedilen açıklamada, dezavantajlı bireylerin istihdam yoluyla ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla projenin desteklendiği vurgulandı.