LOS ANGELES (AA) - Eski NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı emekli Orgeneral Wesley Clark, ABD yönetiminin, Esed Suriye’de kimyasal silah kullandığında dahi harekete geçmediğini ve bunun da bölgede Rusya için bir fırsat yarattığını söyledi.

ABD’nin Los Angeles şehrinde California Üniversitesi (UCLA) Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen "Suriye krizi sürecinde Türkiye-NATO-Rusya İlişkileri" başlıklı panelde konuşan Orgeneral Clark, Suriye'de Esed rejiminin hala yıkılamamış olmasının bölgede direnişi ve şiddeti giderek artırdığını belirterek, "Esed, Suriye’de kimyasal silah kullandığında dahi harekete geçmedik, zamanla direniş artarak devam etti, direnişin sürmesi ise bölgede şiddeti körükledi. Ve bu ortamda Rusya kendisi için bir fırsat doğduğunu gördü" dedi.

Clark, devam eden istikrarsızlık ve çatışma ortamının, Rusya'ya, Ortadoğu'ya girme, silah satma, Rus teknolojisini tanıtma ve Ortadoğu üzerinden dünya çapında yeniden liderlik rolü kazanma yönündeki planları için fırsat sunduğunu anlattı.