Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilerek yerel basının sorunlarının konuşulduğu Başkanlar Konseyi Toplantısı, Antalya Basın Cemiyeti ev sahipliğinde yapıldı.

11-13 Şubat 2022 tarihlerinde Antalya Porto Bello Hotel’de 3 gün boyunca süren Başkanlar Konseyi Toplantısında, kapanmakla yüz yüze gelmiş gazetelerin sorunları, yasalaştırılamamış internet medyası, TV ve radyoların durumları ve basın sektörü içerisinde çalışan binlerce gazeteci fikir işçisinin zorluklarla mücadelesi tartışılarak çözüm ve öneriler paylaşıldı.

Programda, günümüz şartlarına uygun dijitalleşme yolunda Kocaeli Gazetecilik ve Medya Uzmanı Neziha Kartalın sunduğu “Gazetelerin Dijitalleşmesi ve Alternatif Gelir Modelleri” hakkındaki panel ile gazeteciler bilgilendirildi.

VALİ IŞIK TOPLANTIDA GÜNDEM OLDU

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın yerel gazetecilere verdiği destek toplantıda gündem oldu. Tüm illerin gazetecileri, Vali Işık’ı duyarlılığından dolayı tebrik ettiler.

KARAMAN ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLDİ

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca toplantıda Karaman’da 10 Ocak Gazeteciler Gününü vesilesiyle gerçekleştirilen programdan katılımcılara övgüyle bahsetti. Karaca, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu ve yönetimini tebrik ederek Başkanlar Konseyine katılan diğer illerin cemiyet başkanlarına Karaman’daki gazetecilerin birlik ve beraberliğini örnek olarak gösterdi.

Anadolu basının sorunlarının konuşulmasının ardından Türkiye’nin turizm kenti Antalya’da yapılan ziyaretler ve gezilerle tanıtıldı.