ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle AÜ Üstün Zekalıların Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından kurulan Üstün Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜYEP), ortaokul 5'inci sınıflara yönelik tanılama sınavıyla öğrenci alacak.

ÜYEP'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016 yılı üstün yeteneklileri tanılama sınavı başvuruları 21 Aralık'ta başlayacak.

Yalnızca 5'inci sınıf öğrencilerinin katılabileceği programın sınavları 16 Ocak 2016'da AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilecek.

Adaylar, yetenek testlerindeki puanlarına göre sıralanacak. Programa kabul edilecek 28 öğrenciden 26'sı bu sıralamaya göre, 2'si ise yedekler arasında en yüksek puan alan kız öğrenciler arasından seçilecek.

- Başvuru için gerekli belgeler

Program için başvuru formu ÜYEP ofisinden alınacak ve adaylar bir vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, devam ettiği okuldan alınan öğrenci belgesiyle müracaat edebilecek.

Derslere devam zorunluluğu bulunan programda, bir yarıyılda ya da yaz çalışmalarında yüzde 30'dan daha fazla devamsızlık yapan öğrencilerin ilişiği kesilecek. Programa alınan öğrenciler 8'inci sınıfı bitirinceye kadar ÜYEP'te eğitim alma hakkı kazacak ancak iki yarıyıl peş peşe başarısızlık gösteren öğrencilerin devam hakları yeniden gözden geçirilecek.

Programı başarıyla bitirecek öğrencilere mezuniyet belgesi verilecek.

Aile içinde fert başına düşen aylık gelir 900 liranın altında bulunan öğrenciler, bursa başvurmaya hak kazanacak.