ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunusemre Yerleşkesi'nde, izinsiz yürüyüş yapan grup ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Grubun, polise havai fişek, soda şişesi ve taş fırlattığı olaylarda, kaldığı yurda giden bir öğrenci, ensesinde şişenin kırılması nedeniyle yaralandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yerleşkesi'nde basın açıklaması yapan grup, öğrenci servis otobüsüyle AÜ Yunusemre Yerleşkesi'ne geldi. Hukuk Fakültesi önünde araçlardan inen bu kişiler, slogan atarak Cumhuriyet Kapısı'na kadar yürüdü.

Üniversite Caddesi'ndeki AÜ Açıköğretim Fakültesi binası önüne gelen grup, polis ekiplerince durduruldu. Bu sırada İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Bayram Önal, eylemin yasal olmadığını söyledi.

Grubun arkasında taş toplayanlar olduğuna dikkati çeken Önal, "Provokasyon olabilir. Bence siz buradan gidin. Ben bir şey söylüyorsam doğrudur. Sizinle daha önce defalarca görüştük, söylediğim şeylerin hiçbirinde muhalif bir şey yapmadım. Taş atmanın cezası şu an mevcut yasaya göre 4 yıldır" diye konuştu.

Bu sırada bazı kişiler, Çevik Kuvvet ekibine taşlı ve fiili saldırıda bulunduktan sonra Yunusemre Yerleşkesi'ne doğru kaçmaya başladı. Yerleşkedeki çöp tenekesi, ağaç parçaları ve süs eşyalarını barikat olarak kullanan grup, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da bulunan polis ekiplerine taş, soda şişesi ve havai fişek attı. Bu taşlardan birinin isabet etmesi sonucu Anadolu Ajansına ait kamera kırıldı.

Yerleşkedeki kaldığı yurda giderken olay yerinden geçen bir ESOGÜ öğrencisi, fırlatılan soda şişesinin ensesinde kırılması sonucu yaralandı. Bu öğrenci, Çevik Kuvvet ekiplerinin yardımıyla Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gerginlik, grubun polis kontrolünde yerleşkeyi terk etmesiyle sona erdi.

Yüzlerini kapatarak taş, soda şişesi ve havai fişek atan, çevreye ve insanlara zarar veren kişilerin tespit edildiği ve yasal işlem başlatıldığı belirtildi.