Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 4 eski bakan hakkında yayın yasağı gelmesi ile ilgili olarak, "Ayaküstü yapılan bu değerlendirmeler çeşitli spekülasyonlara sebep oluyor. Kastımızı aşıyoruz. Anlamlara farklı şeyler yüklüyorlar. Önümüzdeki ayda bir değerlendirme toplantısı yapacağız" dedi.

İnsan Hakları Ulusal Koruma Mekanizması Olarak Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvuru Konferansı’na katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 17 Aralık soruşturma komisyonu çalışmalarında 4 eski bakan hakkında yayın yasağı getirilmesini değerlendirdi. Kılıç, "Önümüzdeki Aralık ayının içinde hepsini toplayıp genel bir değerlendirme yapacağız. Ayaküstü yapılan bu değerlendirmeler çeşitli spekülasyonlara sebep oluyor. Kastımızı aşıyoruz. Anlamlara farklı şeyler yüklüyorlar. Dolayısıyla bu önemli konularda açıklama yapmayı şimdilik uygun görmüyorum" dedi.

Yurt dışından direk Antalya’ya geldiğini kaydeden Kılıç, "Gerçekten bu konuda duyarlı hareket etmeye çalışıyorum. Önümüzdeki günlerde gazetecilerle iyi bir sohbet toplantısı yapacağız" diye konuştu.

Haşim Kılıç, daha sonra yabancı katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.