ANKARA (AA) - Başkentte aralarında CHP ve HDP milletvekillerininde bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle Ankara Barış Bloku kuruldu

Mülkiyeliler Birliğinde, Ankara Barış Bloku'nun kuruluşunun ilan edilmesi amacıyla yapılan basın açıklamasında konuşan Ekmekli-Sen Genel Sekreteri Nevin Kızılöz, 20 Temmuz Pazartesi günü Türkiye'nin, tarihinin en büyük katliamlarından birini yaşadığını belirtti.

Türkiye'de ve Ortadoğu'da DAEŞ eliyle savaşı kışkırtanların olduğunu öne süren Kızılöz, "Reyhanlı'da, Diyarbakır'da ve Suruç'ta patlattıkları bombalar ile halklarımızı katletmişlerdir. Koalisyon güçleri adıyla geliştirilen savaş politikaları her geçen gün Türkiye, Ortadoğu ve dünya halklarını daha beter bir karanlığın içine çekmektedir. Ülkede barış imkanları büyük ölçüde daralmaktadır" dedi.

Kızılöz, Türkiye'yi savaşa sürüklemeye çalışanların karşısına dikilmek, ülkenin içinde ve Ortadoğu'da barışı savunmak amacıyla Ankara Barış Bloku'nu kurduklarını dile getirdi.

Daha sonra söz alan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destekleriyle kurulan Ankara Barış Bloku'na her türlü desteği vereceklerini dile getirerek, barış adına başarılı çalışmalarda bulunulmasını temenni etti.