ANKARA (AA) - Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Odası üyeleri, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Şehir Plancıları Odası Başkanı Emre Sevim'i protesto etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan ile Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Sevim'in Balgat'taki bir radyonun canlı yayınına konuk olduğunu öğrenen Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Odası üyeleri, "Yol medeniyettir. Yol kapatılmaz, yol açılır" yazılı pankart asılı otobüs ve bazı toplu taşıma araçlarıyla radyo binası önüne geldi.

"Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası, elinizi ekmeğimizin üzerinden çekin, yeter artık" yazılı pankart açan esnaf adına açıklama yapan Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Başkanı Kurtuluş Kara, saat 03.00'ten 16.00'ya kadar kapanan yol nedeniyle otobüslerin 30 litre daha fazla yakıt harcadığını söyledi.

"Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Rant peşinde değiliz" diyen Kara, yol açılmamış olsa kendilerinin araçlarıyla dubaları yıkarak kapalı yollardan geçeceğini anlattı.

Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de adamı olmadıklarını ifade ederek, ekmek peşinde olduklarını yineledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Öte yandan, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim radyo binasına gelerek programa konuk olurken, binanın önüne gelen ancak içeriye girmeden ayrılan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, programa daha sonra telefonla katıldı.