Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yıldönümü kutlamaları nedeniyle resepsiyon düzenledi.

Resepsiyona ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bugün, Mustafa Kemal’in Ankara’ya gelişinin 95. yıldönümü. Mustafa Kemal, Ankara’ya geldikten sonra Ankara’nın özellikle Başkent oluşundaki rolü hiçbir zaman unutulamaz. Onun için bir kere daha Mustafa Kemal’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı resepsiyonda, Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara Valisi Vekili Kemal Karadağ, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, bazı İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek resepsiyona katılan konuklarla yakından ilgilendi.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Gökçek, Ankara’nın Başkent olmasında Atatürk’ün Ankara’ya gelmesinin büyük bir rol oynadığını belirtti. Belediye Başkanı olduğu zamanki Ankara ile bugün kü Ankara arasındaki farklılıkları anlatan Gökçek, şöyle konuştu: “Ankara’mızı gerçekten dünya başkentlerinden biri yapmak için çok ciddi olarak gayret sarf ediyoruz. Ben, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımda 21. yılımı yaşıyorum. 21 yıl önce belediye başkanlığımızı aldığımız Ankara ile bugünkü Ankara arasında dağlar kadar fark var. Değerli arkadaşlar 2015 yılı içerisinde dünyanın en büyük tema park projesi olan Ankapark’ı Allah kısmet ederse bitirmek istiyoruz. Dünyanın en büyüğü derken en ufak bir mübalağa bile kesinlikle yok. İnşallah o da bittiğinde Ankara’nın turizmi gelişecek. Burada pek çok ilçe belediye başkanı arkadaşım var. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte artık o ilçelerimizde de çok büyük adım atmaya başlıyoruz. Arzumuz inşallah 2015 yılında termal tesislerin bol bol temellerini attığımız yıl olur. Bunu yapacak olursak Ankara’nın bu manadaki turizm açısından talihsizliğini de inşallah yenmiş olacağız.”

“BELEDİYE OLARAK ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ SARF EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak başarılı çalışmalar yaptıklarını belirterek yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün de bir büyüklük sembolü olduğunu vurgulayan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti: “Normal şartlar içerisinde baktığımızda özellikle son 10 yıl içerisinde gelişen Türkiye’nin farkını çok net olarak görüyorsunuz. En son yapılan Cumhurbaşkanlığı Köşkü Ankara’da tenkit edildi. Bugün yurt dışından gelen kim varsa hayranlığını gizleyemiyor. Büyük devlet böyle oluyor. Dışarıya yansımadı ama ben öğrendim Putin geldiğinde Cumhurbaşkanımızın odasında otururken kullandığı ifade şu: ‘Büyük devlet olmak demek ki bu.’ Evet gerçekten artık Türkiye büyük bir devlet oldu ve bu büyük devlet olma yolunda da biz belediye olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.”

Programın sonunda Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, Ankara’nın gelişimi ve Büyükşehir Belediyesi’ndeki başarılarından dolayı Başkan Gökçek’e sembolik Ankara Anahtarı hediye etti.