ANKARA (AA) - Başkentte iki gasp olayına ilişkin 2 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, bir arkadaşından aldığı yardım amaçlı parayı Keçiören'deki yardıma muhtaç kişiye kullandığı ticari taksiyle akşam saatlerinde götüren M.İ'nin önünü, Kuşçağız Mahallesi Bayramiç Sokak'ta biri pompalı tüfekli iki kişi kesti.

Tüfekle tehdit ettikleri M.İ'nin yardım parasıyla birlikte toplam 700 lirayı alan zanlılar, kaçtı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu kapüşonlu bir kıyafet giyen ve yüzlerini atkıyla kapatan iki zanlıyı tespit etti.

Pompalı tüfek kullanan B.E.Ş. ve yanındaki F.A.Ç. gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan B.E.Ş. tutuklandı, F.A.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Pastane gaspçıları soygun sabahı yakalandı

Etimesgut Alsancak Mahallesi Mehmet Ekif Ersoy Caddesi'ndeki M.Ç'ye ait pastaneye gece saatlerinde giren tabancalı bir zanlı, buradaki 3 kişiyi depo gibi bir alana soktuktan sonra kalan bir kişiden de tabanca zoruyla kasadaki 325 lirası bozuk toplam 500 lirayı alarak kaçtı.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, gün içinde yaptıkları çalışmayla tabancalı zanlının 18 yaşındaki M.U. olduğunu tespit etti.

Pastahanenin güvenlik kamerası görüntülerini de inceleyen ekipler, M.U'nun bir hafta içinde Y.M.K. (20) ile birkaç gün boyunca aynı saatlerde gelip oturuyormuş gibi yaparak keşif gerçekleştirdiklerini belirledi. 

Çalışma sonucu, Mikail U. ve Yusuf M.K. buluştukları sırada, üzerlerindeki para ve tabanca ile yakalandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan çeşitli suçlardan sabıkası da bulunan M.U. tutuklandı, Y.M.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.