ANKARA (AA) - Ankara'da başlayan kar yağışının ardından gerekli temizleme çalışmalarının yapıldığı ve Büyükşehir Belediyesince 2 bin 500 personelin olası durumlarda anında müdahale edecek şekilde hazır bekletildiği bildirildi.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, yaptığı yazılı açıklamada, gece başlayan kar yağışı sonrasında temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Başkanlıkları bünyesindeki 709 araç ve 2 bin 500 personelin 24 saat süresince üç vardiya olarak görev yapmak üzere hazır bekletildiğini aktaran Üçpınar, "Gece yarısı başlayan kar yağışına karşı yeni katılan ilçelerimiz de dahil toplam 25 ilçede ve toplam bin 430 mahallede ekiplerimiz hazır bekliyor, karla mücadele çalışmalarını yürütüyor” ifadesini kullandı.

- Trafiğe kapalı yol yok

 Üçpınar, trafiğe kapalı yol bulunmadığını, kritik 135 noktada karla mücadele araçlarının bekleme yaptığını, çalışmaların devam ettiğini, buzlanmaya karşı da gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Farklı bölgelerde çalışmaların yoğunlaştırıldığına değinen Üçpınar, "Çalışmalarımız merkezde ağırlıklı olarak kar yağışının yoğun görüldüğü Çankaya Turan Güneş Bulvarı, Doğukent Bulvarı, İncek Bulvarı, Yenimahalle Batı Bulvarı, Kuzey Ankara, Esenboğa Yolu ile Etimesgut ve Sincan ilçelerinde yoğunlaştı. Çamlıdere, Polatlı, Kızılcahamam ilçelerinde de çalışmalar yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.