ANKARA (AA) - Ankara İl Jandarma Komutanlığı önünde havaya ateş eden kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, 17 Eylül Cuma 01.00 sıralarında, Ankara İl Jandarma Komutanlığının bulunduğu 408. caddeden geçen bir otomobilden, nizamiye önünde tabancayla havaya ateş edildi.

Durumun bildirildiği polis ekipleri yaptıkları incelemede, olay yerinde iki mermi kovanı bulurken, çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

Polis, tabancayla ateş edilen zaman diliminde, bölgeden geçen 100'den fazla araçtan şüpheli bulunan sekizinin üzerinde yoğunlaştı ve araç sahipleri incelendi.

 Araştırmalar sonucu, sigara kaçakçılığı ve yağma gibi 12 suçtan sabıkası bulunan ve bir suçtan da aranan B.K'yi tespit eden polis ekipleri, şüpheliyi kullandığı otomobilde Ulus Denizciler Cadesi'nde yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlı B.K'nin, gece bir düğüne katıldığını, burada alkol aldığını, ardından arabasına tek başına bindiğini ve seyir halindeyken tabancasıyla havaya 2 el ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Zanlının ayrıca, olay yeri yakınında askeri bina bulunduğunu bilmediğini ve alkolün etkisinde olduğunu söylediği bildirildi.

B.K'nin üzerinde ve araçta yapılan aramada 7.65 milimetre çapında şarjörü boş bir tabanca ele geçirildi.

Olaydan yaklaşık 15 saat sonra yakalanarak gözaltına alınan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.