ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evlatlarının yasını tutan Ankara'nın, ulusun sergileyeceği dayanışma ruhuyla teröre gereken yanıtı vereceğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'nın başkent oluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ankara, başkent oluşunun 92. yılını kutlamak yerine, tarihimize 'Kanlı Cumartesi' olarak geçecek terör eyleminde kaybettiği evlatlarının yasını tutuyor" ifadesini kullandı. 

Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasi ve cumhuriyetin sembolü olan Ankara'nın, Türkiye'nin dört bir yanından barış ve demokrasi için toplanan onlarca evladını ebediyete uğurladığına işaret eden Kılıçdaroğlu, mesajında şunları belirtti:

"TBMM'den top seslerinin duyulduğu günlerde dahi kurucu değerlerini kararlılıkla savunan, Kurtuluş Savaşı'nın en umutsuz anlarında bile ulusal birlikteliğimizin sembolü olan Ankara, bugün de aynı kararlılıkla geleceğe yürümek isteyen ülkemizin öncüsü olacaktır. Evlatlarının yasını tutan Ankara, ulusumuzun sergileyeceği dayanışma ruhuyla teröre gereken yanıtı verecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara'yı bize başkent kılan tüm arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. İçinden geçtiğimiz bu karanlık günlerde toplumsal birlikteliğin en veciz örneğini gösteren vatandaşlarımızı içtenlikle selamlıyorum."