ANKARA (AA) - Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın, Suriyeli çocuklarının eğitim gördüğü Altındağ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nu ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlere kitap dağıttığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Mehmet Kılıçlar'ın,  Altındağ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'na yaptığı ziyarette, öğrencilerin hazırladığı oyunları izlediği ve Suriyeli çocukların bulunduğu sınıfları gezerek, öğrenci ve öğretmenlere 'Türkçe Öğreniyorum' adlı Türkçe öğretim kitabı dağıtarak, okul hakkında yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

Okulda gönüllü görev yapan Suriyeli öğretmenlerden birinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve halkın kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı müteşekkir olduklarını ifade ettiği vurgulandı.

Kılıçlar'ın, Suriye halkının yaşadığı sıkıntıların Türk halkını çok üzdüğünü belirttiği açıklamada, Vali Kılıçlar'ın şu sözlerine yer verildi:

"Bu ziyaretle sıkıntılarınızı paylaşmak ve varsa taleplerinizi dinlemek için buradayız. Umuyorum ve temenni ediyorum ki bir an evvel ülkenizdeki huzur ve barış ortamı tesis edilir, sizler de  evlerinize, sevdiklerinize, yuvalarınıza dönersiniz. Sizler burada Türkiye Cumhuriyeti devletinin misafirlerisiniz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz."

Ziyarette, Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Barış Yavuz,  Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkililerinin de yer aldığı bildirildi.