ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un sekreterinin eşi Levent Özkara'nın öldürülmesine ilişkin sanık Aytekin Koçak'ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık ve müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada sanığın bacanağı Atilla Yılmaz ile kızı Duygu Koçak "tanık" olarak dinlendi.

Yılmaz, aynı apartmanda oturdukları bacanağıyla yaklaşık 7 yıldır konuşmadığını, olay günü silah sesine uyandığını, dışarı çıktığında polis ve ambulansın geldiğini gördüğünü anlattı.

Duygu Koçak da olay anına tanık olmadığını ifade etti. Özkara ailesi ile kendileri arasında banyonun su sızdırması ve gürültü gibi konular nedeniyle problemler yaşandığını belirten Koçak, babasının tabancasını sandıkta sakladığını, ara ara taşıdığına tanık olduğunu kaydetti.

Koçak, "Sorduğumda, husumetleri olduğu için tedirginliğinden bahsetti. Asla asabi biri değildi. Burada babam suçlu gibi gösteriliyor ama Levent bey üstüne geliyordu" iddiasında bulundu.

Müşteki avukatlarından Okay Saday ise "Dosya kapsamında sanığın asabi biri olduğu ortadadır. Bunu, kendisi de ifade etmiştir" dedi.

Saday, tanığın beyanlarının kurgu olduğunu savundu.

Duygu Koçak, olay nedeniyle sosyal medya üzerinden rahatsız edildiklerini öne sürdü.

Sanık Özkara da "Bu olaydan ötürü ailenin acılarını paylaştım. Cezası da şahsıma aittir ama ailemin başına bir şey gelirse karşı taraf bir numaralı şüphelidir. Çoluk çocuğumun eğitim hakkı engellenirse, vicdan azabı duyarım. Belki hücrede kendimi asarım" diye konuştu.

Bu sözler üzerine salondaki bir maktul yakını "As kendini" diye seslendi. 

Duruşma, sanığın tutukluluğunun devamına karar verilerek, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianamede, aynı apartmanda ikamet eden maktul Özkara ile sanık Koçak'ın 22 Ocak 2015'te apartmanda karşılaştıkları ve Koçak'ın, Özkara'yı ruhsatsız tabancasıyla öldürüldüğü belirtiliyor.

Koçak'ın, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsinin yanı sıra ruhsatsız tabanca bulundurmak ve tehdit suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Bu arada, duruşmayı öğretmen olan Özkara'nın bazı öğrencileri de izledi.