ANKARA (AA) - Kazan Belediyesi, Türkiye Gaziler Vakfı, Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği tarafından gazi ve şehit yakınları için termal otel ve rehabilitasyon merkezi yapılması kararlaştırıldı.

Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Mutlu Çınar, gaziler ve şehit aileleri için Kazan ilçesinde yaptırılması planlanan termal otel ve rehabilitasyon merkezi için Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette, söz konusu yatırımın belediye tarafından temin edilecek arazide ilgili derneklerce yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Kazan Belediye Başkanı Ertürk, Türkiye'de kargaşa ortamı yaratmaya çalışan şer odaklarının, hiç bir zaman kardeşlik ve bütünlüklerini bozamayacağını ifade ederek,şunları kaydeti:

"Her türlü terör eylemine karşı ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde biriz, bütünüz ve dimdik ayaktayız. Bugün böyle bir projeye imza atmak bizler için çok büyük bir önem arz ediyor. Gazilerimiz ve şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bugün geç kalınmış bir proje için ilk adımı atmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gaziler Vakfı, Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği ile birlikte vatan toprağı için canını hiçe sayan kahramanlarımızı ve yakınları için Türkiye’de ilk olacak 5 yıldızlı otel ve rehabilitasyon merkezi onlara olan vefamızı göstermek açısından denizde bir damla olmasını umut ediyoruz.”

Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Aylar, Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Çınar, ziyarette, projenin hayata geçirilmesi için verdiği destekten dolayı Kazan Belediye Başkanı Ertürk'e plaket verdi.