ANKARA (AA) - Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden altısı için Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Lise öğrencileri Destina Peri Parlak, Atakan Eray Özyol, Dorukhan Yusuf Özdemir, üniversite öğrencileri Elvin Buğra Aslan, Zeynep Başak Gülsoy ile 67 yaşındaki Fehmi Çetinkaya'nın naaşları Karşıyaka Mezarlığı Camisi'ne getirildi.

Terör saldırısının kurbanlarından Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Destina Peri Parlak'ın tabutunun önüne beyazlar içindeki fotoğrafı, üzerine ise duvak ve Beşiktaş atkısı konuldu.

Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Atakan Eray Özyol'un tabutunun başında ağlayan annesi, güçlükle ayakta durabildi.

Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret bölümü 1. sınıf öğrencisi Elvin Buğra Aslan'ın cenaze törenine Gençlerbirliği futbolcuları İrfan Can Kahveci ve Ahmet Çalık ile Gençlerbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarları katıldı.

Cenaze törenine bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ve vatandaşlar katıldı. Cenaze törenine katılımın fazla olması nedeniyle cami girişine pek çok araç alınmazken, çok sayıda vatandaş da camiye yürüyerek geldi.

Cenazeleri yan yana defnedildi

Cenaze namazları Karşıyaka Camisi'nde kılınan 6 kişi ile Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılınan üniversite öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ve esnaf Cemal Özdiker'in cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ile arkadaşı Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy'un cenazeleri yan yana toprağa verildi. İki arkadaşın anneleri, çocuklarının mezarı başında birbirlerine sarılarak ağladı.

Eski CHP Keçiören İlçe Başkanı Yurtsever toprağa verildi

Saldırıda hayatını kaybeden eski CHP Keçiören İlçe Başkanı Mehmet Yurtsever için Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Yurtsever'in yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Genel Sekreter Önder Sav ile Murat Karayalçın, eski MYK üyesi Umut Oran, bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri katıldı.

Kılınan namazın ardından Yurtsever'in cenazesi toprağa verildi.

Şehit polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Saldırıda şehit olan polis memuru Nevzat Alagöz'ün cenazesi memleketi Iğdır'da toprağa verildi.

Törende Baba Alagöz, şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman çelenk gönderdi.

ODTÜ öğrencisi Akkuş'un cenazesi Gaziantep'te toprağa verildi

Saldırıda yaşamını yitiren ODTÜ öğrencisi Ozan Can Akkuş'un cenazesi Gaziantep'te toprağa verildi.

Akkuş'un Türk bayrağına sarılı naaşı, Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Asri Mezarlık Merkez Camisi'ne getirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, cami bahçesinde bekleyen anne Senem ve baba Nuri Akkuş ile çocukları Ceren ve Azra'ya taziye dileklerini iletti. Şahin'in omuzuna başını koyan baba Nuri Akkuş gözyaşlarını tutamadı.

Akkuş'un cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlıktaki aile kabristanına defnedildi.

Üniversiteli Elif Gizem Akkaya Giresun'da toprağa verildi

Saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya'nın cenazesi, memleketi Giresun'un Keşap ilçesi Gönüllü köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Akkaya'nın, patlamanın yaşandığı gün bilgisayar programı kursundan çıktıktan sonra eve gitmek üzere otobüs durağında beklediği öğrenildi.

Mehmet Alan İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) personeli Mehmet Alan'ın (29) cenazesi de öğlen vakti kılınan cenaze namazı sonrası Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MTA ve Hacettepe Üniversitesi'nin cenazeye çelenk gönderdiği görüldü.

Sümeyra Çakmak Bayburt'ta toprağa verildi

Saldırıda yaşamını yitiren Sümeyra Çakmak'ın (22) cenazesi de Ankara Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından Zonguldak'ta yaşayan ailesi tarafından memleketi Bayburt'un Konursu köyüne getirildi.

Burada öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Çakmak'ın naaşı, Kayaönü mevkisindeki Salans Mezarlığı'nda defnedildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Dura Samsun'da toprağa verildi

Hayatını kaybeden Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Oğuzhan Dura'nın (42) cenazesi de memleketi Samsun'un İlkadım ilçesinde toprağa verildi.

Cenazeye Dura'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile vatandaşlar katıldı.