ANKARA (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Terörizmi şiddetle kınıyor, teröre karşı en sert şekilde mücadele edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Yaşanan facia nedeniyle, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."

İngiliz hükümetinden destek mesajları

İngiltere Başbakanı David Cameron, başkentte yaşanan patlamanın ardından resmi Twitter hesabından, "Ankara ve Fildişi Sahilleri'nde yaşanan kahredici terör saldırılarından ötürü dehşete düştüm. Düşüncelerim, olaylardan etkilenenlerle birliktedir" yazdı.

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington da Twitter mesajında, "Bugün Ankara'da yaşanan mezalimden dolayı dehşete kapıldım. Olaylardan etkilenenler ile olayın kurbanlarının ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. Birleşik Krallık, terörizm karşısında Türkiye'ye destek olacak" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Twitter hesabından yazdığı mesajda, mevcut halde Birleşik Krallık'ta bulunduğunu belirterek, "Ankara'da bir başka bombalı saldırı daha olduğunu duymanın büyük kederi içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.

Hollande: Türkiye'nin yanındayız

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Ankara'nın merkezini sarsan ve çok sayıda ölüme sebep olan alçak saldırı sonrası Türk halkıyla derin bir dayanışma içindedir. Fransa, terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanındadır" ifadelerini kullandı.

Putin'den kınama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ankara'daki terör saldırısını kınadığı bildirildi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov saldırıya ilişkin TASS ajansına yaptığı açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği yeni bir terör saldırısına maruz kalan Türk halkıyla birlikte yas tutuyor" ifadelerini kullandı.

"Müttefikimizin yanında durmalıyız"

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, saldırısı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki taziye mesajında Ankara'daki bombalı araçla düzenlenen saldırı karşısında şoke olduğunu belirten Jagland, "Bu terörist saldırılar Avrupa değerlerimize, hepimize yapılmıştır. Türkiye'ye taziyelerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius da patlamanın ardından resmi Twitter hesabından, "Ankara'da bir kanlı patlama daha. Türkiye yine terör zorluğuyla karşı karşıya. Müttefikimizin yanında durmalıyız" yazdı.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Ankara'nın merkezindeki bir otobüs durağına dönük bu akşamki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Bu tür hunharca saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, Türkiye ile dayanışma içinde ve terörün her türlüsüyle mücadelede kararlı" şeklinde açıklama yaptı.

Iraklı Sünni lider Nuceyfi ile Mısır terör saldırısını kınadı

Iraklı Sünni lider ve Muttehidun Koalisyonu Başkanı Usame en-Nuceyfi ile Mısır, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Nuceyfi'nin ofisinden yapılan açıklamada, Nuceyfi, "Terörle mücadelesinde Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Mısır'ın, bu zor gününde Türk halkının yanında yer aldığı" ifade edilirken, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

"Saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında "Ankara'daki saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Terör medeniyetlerin en büyük tehdididir"

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, terör saldırısına ilişkin, "Terör, toplum ve medeniyetlerin en büyük tehdididir" değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından, Ankara'daki terör saldırısının nefretle kınandığı bildirildi.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bugün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını nefretle kınadığımızı belirtiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Netanyahu'dan kınama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

İsrail basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Netanyahu, masum sivillerin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin de yaralandığı Ankara'daki büyük ölçekli terör saldırısını kınıyor. İsrail, Türk halkının terörizme karşı olan savaşında yanında olduğunu belirtmekte ve uluslararası topluma teröre karşı savaşta birleşme çağrısı yapmaktadır" ifadelerine yer verildi.