ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın suyunun kirliği olduğu söylentilerini çıkaranların art niyetli olduğunu belirterek, "ASKİ suyu, damacana sulardan katbekat garantilidir" ifadesini kullandı.

Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, sosyal medyada yer alan "Ankara’nın suyunda ağır metal olduğu ve içilemeyeceği" yönündeki iddiaların asılsız, bu söylentileri çıkaranların da art niyetli olduğunu belirtti.

Ankara'nın suyunun sağlıksız olduğu iddialarını ortaya atanlara tepki gösteren Gökçek, "Bu bir propaganda taktiğidir. Bu tip sahtekarlara itibar etmeyiniz. Bu, özellikle 'Gezici' zihniyete sahip kişilerin çıkardığı ve akılları bulandırmak için kullanılan bir propaganda taktiğidir" ifadelerini kullandı.

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğüne müracaat ederek bu konuda yazılı açıklama istediklerini ifade eden Gökçek, Twitter mesajında Halk Sağlık Müdürlüğünün, "Alınan numunelerin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği laboratuvarında yapılan analizleri sonucunda ağır metal başta olmak üzere kimyasal ve biyolojik açıdan halk sağlığını tehdit edici veya mevzuata aykırı bir sonuç bulunmamıştır" şeklindeki açıklamasını da paylaştı.

Gökçek, şunları kaydetti:

“Bu söylentiyi çıkaran sahtekarlar, ASKİ suyunu içmeyebilir. ASKİ suyu, damacana sulardan katbekat garantilidir. Biz suyumuzla gurur duyuyoruz."