İş’e bağlı Eğitim-İş Sendikası üyeleri Aydın’a ulaştı. Yolu trafiğe kapatarak yürümek isteyen grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Eğitim-İş Sendikası’nın bugün Yatağan’dan başlattığı ve 3 gün sonra Ankara Tandoğan Meydanı’nda kitlesel basın açıklamasıyla sonlanacak olan ’Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü’ konvoyu Aydın’a ulaştı. Otobüslerle Efeler ilçesi Yeni Dörtyol Kavşağı’na gelen sendika üyeleri, Adnan Menderes Bulvarı güzergahından Atatürk Kent Meydanı’na kadar yürümek istedi. Bir süre kaldırımdan yürüyen grup, Kıbrıs Cadde Kavşağı’na geldiklerinde bulvarı trafiğe kapatarak yürümeye çalıştı. Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte grubun yolu kapatmasına izin verilmedi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından grup oturma eylemi başlattı. Yapılan görüşmeler sonucu ikna olan grup, yürüyüşe devam etti. Bu sırada CHP Aydın İl Örgütü tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan gruplar da destek amacıyla Eğitim-İş üyelerinin bulunduğu bölgeye girdi. Birleşerek ortak yürüyüşe başlayan iki grup, yolu trafiğe kapatarak Atatürk Kent Meydanı’na ulaştı.

Yürüyüşe destek veren Aydınlılara teşekkür eden Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Yatağan’dan başlayan yürüyüşün Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa ve Eskişehir üzerinden Ankara’da sona ereceğini söyledi. Demir, yürüyüşte laik, bilimsel, demokratik ve kamusal eğitim, iş güvencesi, özelleştirme ve bütçe ile ilgili taleplerine vurgu yapacaklarını belirtti.

Yapılan basın açıklamasının ardından yeniden otobüslere binen Eğitim-İş üyeleri, İzmir’e gitmek üzere Aydın’dan ayrıldı.