Türkiye’de doğan ikinci fil olan Deniz, ilk kez gökyüzüyle tanıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın ilk göz ağrısı İzmir de bu ilk deneyiminde kardeşini bir an olsun yalnız bırakmayarak annesi Begümcan’a yardımcı oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sasalı’da kente kazandırdığı Doğal Yaşam Parkı, tarihi günlerinden birini yaşadı. Enfeksiyon kapmaması için doğduğu günden itibaren annesi Begümcan ile birlikte kapalı barınakta tutulan ve özel bakım uygulanan İzmir’in yeni yavru fili Deniz, ilk kez açık alana çıkarıldı. Güneş ve gökyüzüyle tanışan minik yavruya bu ilk deneyiminde annesi Begümcan ile ablası İzmir de eşlik etti. Kasım ayında “Pastırma yazının” keyfini çıkaran minik yavru, birbirinden sevimli hareketleriyle izleyenleri büyüledi. Açık alanda ayak basmadık nokta bırakmayan Deniz yaramazlık yaparak annesinin yanından ayrıldığı anlarda İzmir’in yanına gittiği görüldü. Hortumuyla kardeşine sevgi gösterisi yapan İzmir, zaman zaman da kardeşine nasıl davranması gerektiğini yine hortumuyla gösterdi.

Yavru fil Deniz’in sağlıklı bir gelişim süreci geçirdiğini belirten İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, “Enfeksiyon riskine karşı bugüne kadar yavruyu kapalı barınakta tutuyorduk. Giderek gücü artıyor. Bugünden sonra hava şartlarının iyi olduğu günlerde 1’er saat dışarı çıkaracağız. Yavrumuz, ablası İzmir ile de çok iyi anlaşıyor. İzmir bakım konusunda annesine çok yardımcı oluyor. Kardeşine hortumunu nasıl kullanacağını öğretiyor. Deniz bebeği yakın zamanda babası Winner ile de buluşturacağız” diye konuştu.

Türkiye’de doğan ilk fil olma özelliği taşıyan ve ismi İzmirliler tarafından belirlenen yavru fil İzmir, 5 Şubat 2011 tarihinde Doğal Yaşam Parkı’nda baba Winner ile anne Begümcan’ın ikinci yavruları olarak dünyaya geldi. Fil İzmir’in doğumundan 4 yıl sonra Doğal Yaşam Parkı’nda aynı sevinç tekrar yaşandı. 21 aylık gebelik süresini tamamlayan anne Begümcan, park bünyesinde kurulan ekibin gözetiminde 13 Ekim 2014 tarihinde ikinci yavrusunu dünyaya getirdi. Doğduğunda 102 kilo olan yavrunun ismini park çalışanları Deniz koydu. Yeni yavruyla birlikte genişleyen Doğal Yaşam Parkı’ndaki fil ailesinin birey sayısı dörde yükseldi.