Balıkesir İl Halk Kütüphanesi internet erişim salonunda açılan kursa katılan Anneler Derneği üyesi 12 kadın, bilgisayar öğrenerek, sosyal medya ile tanıştı.

Balıkesir’de başlayan bilgisayar kursları salı ve perşembe günleri hafta 6 saat olarak planlanan kurslar 1 ay boyunca devam edecek. Balıkesir Karesi İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar Öğretmeni Cem Bıyık yaptığı açıklamada "Türkiye Anneler Derneği Balıkesir Şubesi üyeleri için açtığımız bilgisayar kursunun amacı temel bilgisayar okur yazarlığı diye ifade ettiğimiz bilgisayarı açabilme, internete bağlanabilme, internette e-devlet işlemlerini kolaylıkla yapabilme gibi çeşitli işlemleri gösteriyoruz. Derslerin sonunda kursiyerlerimiz evlerinden gayet rahat bir şekilde internete bağlanma gibi işlemleri yerine getirebilecekler. E-posta atma, Facebook’ta paylaşımlar yapabilme gerektiğinde e-devlet üzerinden çeşitli kamu işlemlerini rahatlıkla yapabilecekler"dedi.

Kursa katılan Anneler Derneği Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi 74 yaşındaki Ayten Kızıltaş ise bir şeyler öğrenebilmek için kursa katıldıklarını ifade ederek "Eskiden mektup vardı ama şimdi internetten dünyanın her tarafıyla haberleşip konuşabiliyorsunuz, dertleşebiliyorsunuz, neler var neler yok dünyanın her tarafını görebiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Daha önce hiç bilgisayar kullanmadığını söyleyen 60 yaşındaki Ümran Kepil "Bilgisayarı çok merak ediyorum. Allah razı olsun bize böyle bir imkan sağladılar. Şimdi e-posta açmayı öğrendik çok mutluyuz" dedi.