KAYSERİ (AA) - Şehit anneleri, Anneler Günü dolayısıyla çocuklarının mezarını ziyaret etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi organizasyonunda Kartal Şehitliğine gelen aileler, oğullarının mezarı başında dua ederek, gözyaşı döktü. 

Dernek Başkan Yardımcısı Süleyman Özdemir, yaptığı konuşmada, annelerin, ailenin ve toplumsal hayatın en önemli temel taşlarından biri olduğunu söyledi. Özdemir, şunları kaydetti:

"Tarihimizde ve günümüzde bu vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmiş nice fedakar annelerimiz var. Bu annelerin yerlerini hiç bir şey dolduramaz. Yüreği yaralı tüm şehit annelerine ve şehit eşlerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken şehit olan aziz şehitlerimizin anneleri, evinin direğini yitiren şehit eşlerimizin ve tüm annelerimizin, Anneler Günü'nü kutluyorum. Bugün evlatları annelerinin yanına gelemedi ama anneleri evlatlarının yanına geldi."

Şehit Jandarma Çavuş İsmail Uygun'un annesi Sultan Uygun da dört evladı olduğunu ama hayatı boyunca sadece oğlu İsmail'den Anneler Günü hediyesi aldığını söyledi. 

Anneler Günü'nü kutlamak için oğlunun mezarına geldiğini anlatan Uygun, "İsmailim her sene bana çiçek alırdı ama şimdi ben onunkini kutluyorum. Dün akşama kadar ağladım, gelmedi diye. Bekledim, bekledim 7 sene oldu gelmedi. Bir de kızı var Beyza. O da Kahramanmaraş'ta. Hanımı evlendi. Şimdiki eşinden ikiz kızı oldu. Yine de Allah razı olsun, gelinim gibi arıyor Anneler Günümü kutluyor. Herkesten Allah razı olsun, bizi yalnız bırakmıyorlar. Liseden arkadaşları geldi, Anneler Günümü kutladılar" diye konuştu.