Antalya Sanatçılar Derneği’nde (ANSAN) tahliye işlemi başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir derneğe kiraladığı ANSAN’ın boşaltılması için görevlilere birkaç saatlik süre tanındı.

ANSAN’ın boşaltılmasına yönelik, Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmenin durdurulması kararına itiraz eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Cuma günü bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Mahkeme yürütmenin durdurulması kararını iptal ettiğini açıkladı. Mahkeme kararı üzerine Büyükşehir Belediyesi boşaltma işlemi için harekete geçti. Muratpaşa Kaymakamlığı, karar üzerine tahliye işlemine başladı. ANSAN’a çok sayıda polis ve zabıta ekibi gönderildi. Tebligatı alan ANSAN yöneticileri, avukatları aracılığıyla gerekli hukuki başvuruların yapılmasını istedi. Tahliye işlemini öğrenen sanatçılar ve STK temsilcileri ANSAN önüne geldi. ANSAN önüne Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve araçları ile gelirken, tahliye işlemi mesai bitimine kadar yapılması istendi.

25 Eylül 2014 tarihinde ANSAN, 3. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı almış ve tahliye işleminden vazgeçilmişti.