ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kepez ilçesinde öldürülmüş olarak bulunan Suriyeli Abdo H'nin katil zanlısı oldukları iddia edilen 4 kişinin yakalandığı bildirildi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, baş, el ve ayakları koli bandıyla bağlanmış halde, kesici ve delici aletlerle öldürülmüş vaziyette bulunan Suriye uyruklu Abdo H'nin cinayet zanlılarının yakalanmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, olayın 4 şüphelisinin kimliği tespit edildi.

Şüphelilerden A.B, G.A'nın İstanbul'da, İ.A'nın Osmaniye ve Z.E'nin de Mersin'de yakalanarak Antalya'ya getirildikleri belirtilen açıklamada, şüphelilerden A.B'nin 10 Aralık günü evinde meydana gelen hırsızlık olayını maktul Abdo H'nin gerçekleştirdiğinden şüphelendiği ve çalınan eşyalarını geri almak için şüpheliler G.A, İ.A ve Z.E ile birlikte cinayeti işledikleri ifade edildi.

Açıklamada, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.B, İ. A ve Z.E'nın cinayet işledikleri iddiasıyla tutuklandıkları, diğer zanlı G.A'nın ise adli kontrol kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.  

- Olay

Kepez ilçesinde Suriye uyruklu Abdo H'den haber alamayan eşi Hatice H. durumu polise bildirmesi üzerine, başlatılan soruşturma kapsamında, polis ekipleri Şelale Caddesindeki bir sitenin yan blokunda bulunan, Abdo H'nin amcasının oğlu tarafından kiralanan dairede yaptıkları aramada, Abdo H'nin cesedi naylon brandaya sarılı vaziyette bulunmuştu.

Maktulün ailesi ise gazetecilere yaptığı açıklamada cinayetin Suriye'de üst rütbeli bir komutan olduğu iddia edilen A.E. tarafından işlendiğini öne sürmüştü.

Abdo H'nin Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle bir süre önce eşi ve 5 çocuğuyla Antalya'ya yerleştiği,  burada inşaat işlerinde çalıştığı öğrenildi.