Denizli’nin Çivril ilçesi Işıklı Mahallesi’nde bulunan Phrygia döneminden kalma Sarıbaba mevkindeki mezarlar talan ediliyor.

Denizli’nin Çivril ilçesi Işıklı Mahallesi’nde araştırmacıların oldukça ilgisini çeken M.Ö. 159-138 yıllarda Pergamon Kralı II. Attalos tarafından kardeşi ve eski Bergama Kralı II. Eumenes’e izafen kurulduğu tespit edilen Eumania antik kentinin Sarıbaba mevkindeki mezarlar, bazı kişilerce kazılarak talan ediliyor.

Çivril’e 13 kilometre uzaklıkta olan ve Işıklı Mahallesi ile eski Akdağ Köyü arasında Sarıbaba yamacında bulunan antik kentte eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir 2012 yılında dönemin İl Özel idaresi sekreteri Adem Oklu, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Laodikya antik kenti kazı heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz incelemelerde bulunmuştu.

Aradan geçen süre zarfında herhangi bir tedbir alınamayan antik kent son zamanlarda tarih yağmacılarının uğrak yeri oldu. Mozaik kapaklı mezarları kazma ve hiltiler ile kırarak mezarları talan eden yağmacılar boşalttıkları mezarları daha sonra da kaya ve taşlar ile kapatıyor.