Demokratik Bölgeler Platformu’nu (DBP) ziyaret eden Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Tobias Plfueger, Avrupa’da milyonlarca insanın Kobani’nin yanında olduğunu belirtti.

AP milletvekilleri Tobias Plfueger, Paolo Ferrero ve Nikolaj Villmunsen ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin, Sincar ve Kobani’deki çatışmalar ve göçlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yüksek, bölgede yeni gelişmelerin yaşandığını belirterek, bir halkın varlığını sürdürmek için mücadelesinin söz konusu olduğunu ifade etti. Bütün dünyanın bölgede yaşanan olaylarla ilgili tarafını belirlemesinin gerektiğini kaydeden Yüksek, “Bölgeye karanlığı mı yoksa demokrasiyi mi getirmek isteyenlerin yanında olacakları konusunda taraflarını belirlemek durumundalar. Sizler burada olduğunuza göre tarafınız demokrasi. Daha özgür ve daha eşit bir dünya hepimizin amacı. Ancak bu değerleri savunan bütün yapıların bir araya gelmesi ile bu mümkün olabilir” dedi.

“MİLYONLARCA İNSAN KOBANİ’NİN YANINDA”

AP milletvekili Tobias Plfueger, Kobani halkını desteklemek ve yalnız bırakmamak amacıyla bölgeye geldiklerini belirterek, “Bütün dünya Kobani konusunda duyarlı olmalı. Biz Kobani’nin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Avrupa’da Kobani’yi destekleyen milyonlarca insan var” diye konuştu.