Turizm Tanıtım Platformu’nun ev sahipliğinde Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen Ummanlı turistler, tarlalarda armut ve domates hasadı yapıp, yumurta topladılar.

Geçtiğimiz aylarda İnegöl’ün tanıtılması amacıyla kurulan İnegöl Turizm A.Ş. (İNTURAŞ) ilk etkinliğini gerçekleştirdi. İNTURAŞ Genel Koordinatörü Nezir Kuyumcu nezaretinde İnegöl’de geziler yapan Ummanlı 30 genç, İnegöl’ün tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Çeltikli mahallesindeki Çeltikçi Muhtarı Rıdvan Uslu’nun bahçesinden armut ve domates toplayan Ummanlı turistler, tavuk çiftliğinde ise yumurta topladılar.

İNTURAŞ Genel Koordinatörü Nezir Kuyumcu, “Belediye Başkanımızın destekleri ile İNTURAŞ olarak İnegöl’ü tanıtma adına bir takım çalışmalara başlamıştık. Köftesi, Oylatı, mobilyası, ay çekirdeği, çileği gibi markalara sahip İnegöl, turizmden yeteri kadar payı alamıyordu. Hazırladığımız projeler dahilinde EMİT fuarıyla çalışmalara start verdik. Turizm haftasında çalışmalar yaptık. İNTURAŞ’ın ilk etkinliğini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Dalından meyve topladılar

Umman’dan 30 kişilik ekibin geldiğini aktaran Kuyumcu, “Bu ekip 8 günlük bir program için İnegöl’deler. Gençlerden ve ailelerden oluşan bir grup. Oylat mağara, şelaleler gezildi. Dalından meyve toplama projesi kapsamında Çeltikçi mahallesindeki bahçelerden armut ve domates topladılar. Aynı zamanda gezen tavuk yumurtası da topladılar. Şu ana kadar oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Kamp programımız ve Paraşüt eğitimi de alacaklar. Pilot proje olarak önemli bir çalışma oldu. Maksadımız İnegöl’ü turizme açmak. Maksadımız İnegöl’ü turizme açmak. Bu güne kadar hak ettiği payı alamayan İnegöl’ün yeteri payı almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuyumcu, Türkiye’nin önemli yazarlarını ağlayacakları projenin çalışmalarını yaptıklarını da sözlerine ekledi.