Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şube Müdürlüğü işbirliğinde “Arazi Yönetimi Akıllı Kentler ve Kent Bilgi Sistemleri” konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen konferansa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Harita ve Kadastro Odası İstanbul Şubesi Başkanı Alişan Çalçalı, Prof. Dr. Erol Köktürk, Yrd. Doç. Caner Güney, Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Allah Tekirdağ’a her türlü güzelliği vermiş"

Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Kadir Albayrak, "Bu tür etkinlikleri kentlerin gelişmesi açısından çok önemli görüyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu tür etkinliklere her zaman destek oluyoruz. Tekirdağ, yeni açıklanacak nüfus rakamlarına göre, nüfusu 1 milyonu aşan kentler arasına girecektir. Nüfusumuz çok hızlı büyüyor. Bu büyümeyi göz önünde bulundurarak yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Biz de vatandaşlara daha kaliteli hizmet etmek anlamında bu teknolojiye ayak uydurmak durumundayız. Çok önemli vizyonlarımız var. Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları bu kentte faaliyetlerini sürdürüyor. Eğitim anlamında da iyi bir potansiyele sahibiz. 50 bin öğrenci kapasiteli Namık Kemal Üniversitemiz var. Turizm anlamında da Allah Tekirdağ’a her türlü güzelliği vermiş. Bu da Tekirdağ’a artı katan bir vizyondur. Tarım desen, çok verimli topraklarımız var. Üreticilerimiz her türlü mahsulü bol ve bereketli bir şekilde alabiliyor. Bunların yanı sıra coğrafi konumumuzla çok önemli bir yerdeyiz. İstanbul’un yanı başında, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı konumundayız. Tekirdağ, bu vizyonlarıyla önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en önemli Büyükşehirleri arasında yerini alacaktır. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım Tekirdağ için faydalı bir konferans olacaktır" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Akıllı Kentler, Kent Bilgi Sistemleri Konferansında, programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Erol Köktürk, Yrd. Doç. Caner Güney, konu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.