NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, kaymakamlığın öncülüğünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa projelendirilen arıcılık kursu sona erdi.

İlçeye bağlı Gümüşkent köyündeki çok amaçlı köy konağında yaklaşık 80 saat süren kursta başarı gösteren,10'u erkek 35'i kadın 45 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Törende konuşan Halk Eğitim İlçe Müdürü Sadi Terlemez, doğrudan üreticiye yönelik kursların bundan sonraki süreçte de devam edeceğini belirterek, kursiyerlere, geçmişten günümüze arıcılık faaliyetleri, bal üretimi, arı hastalıkları ve arıcılıkta önemi olan diğer konular hakkında eğitimler verildiğini kaydetti.

Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin de kadın kursiyerlerin arıcılıkla ilgili proje hazırlığında olduklarını, kendisinden de destek talep edildiğini ifade ederek, kurs bitiminde vakit kaybetmeden çalışmalara başlanılacak olmasından duyduğu memnuniyeti aktardı.

Ertekin, "Kursiyerlerin arı yetiştiriciliği konusunda istekli olmaları çok sevindirici bir netice, gerekli birimlerle görüşüp proje hazırlanması konusuyla bizzat ilgileneceğim" dedi.

Konuşmaların ardından kurs sonunda başarı elde eden kursiyerlere sertifikaları protokol mensuplarınca takdim edildi.